Toezicht met Dispatch Console

Ons wereldwijd portofonie systeem heeft ook een Dispatch Console (Meldkamer software).

Dispatch Console biedt veel mogelijkheden ter vergelijking met klassieke radio trunking systemen. Klanten hoeven Dispatch Console niet te gebruiken, maar het biedt veel extra mogelijkheden.

Meldkamer of Operatie/Coördinatiekamer medewerkers kunnen deze software gebruiken om:

Status van alle portofoons zien (aan/uit, in gesprek enz.)

U kunt zien of een portofoon aan of uit is. U kunt ook zien welk portofoon op dat moment spreekt en welke anderen luisteren.

Huidige en laatst bekende locatie van alle portofoons inzien

Huidige locatie van de portofoons is continue doorgegeven op het scherm. Als een portofoon beweegt (b.v. in een rijdende voertuig) dan ziet u het portofoon bewegen op het map. Indien een portofoon is uit of het is op een plek zonder GPS signal dan ziet u het laatste bekende locatie van de portofoon.

Locatie van Portofoons wordt op Google Maps weergegeven. Straat en Terrein kaarten mogelijk.

U kunt locatie van de portofoons op het straat kaart of op het terrein kaart zien. U kunt het kaart ook inzoomen en uitzoomen.

Nieuwe portofoon groepen aanmaken of groepen verwijderen.

U kunt nieuwe portofoon groepen maken in het dispatch console. U kunt ook zelf gemaakte groepen aanpassen of verwijderen.

Routes van portofoons naspelen

U kunt het route dat door een portofoon (in het verleden) is afgelegd naspelen. Deze locatie gegevens kunnen voor een landere periode opgeslagen worden.

Tekst meldingen opsturen naar een of meerdere portofoons

Dispatch Console kan tekst meldingen verzenden naar een of meerdere portofoons. Dit is een effectieve manier om snel informatie te verspreiden.

Versturen van tekst meldingen is gelijk aan versturen van SMS, maar dit gebeurt binnen ons portofoon systeem.

Communiceren met de portofoon groepen of met willekeurige portofoons. Dispatch Console heeft volledige portofoon functies

Dispatch Console is ook een volledige portofoon. U kunt uw computer als een portofoon gebruiken. Echter, het console biedt meer mogelijkheden dan een portofoon. U kunt direct met een portofoon communiceren. U kunt ook een paar portofoons kiezen en gelijk een tijdelijke portofoon groep maken en in dat groep spreken.

Communiceren met een groep van portofoons dat in een bepaalde gebied zijn. U kiest de portofoons door een gebied op het kaart te markeren

U kunt ook een gebied op het kaart kiezen en een tijdelijke portofoon groep maken met alle portofoons in dat gebied.

Afbeeldingen of video bestanden opsturen en ontvangen

Dispatch console kan fotos of video bestanden opsturen naar de portofoons. Het kan ook de multimedia content ontvangen van de portofoons. Deze gegevens kunnen voor een langere periode opgeslagen en later geraadpleegd worden.

Reageren op de emergency calls

Indien een portofoon het emergency call functie gebruikt dan komt op het dispatch console een melding met pop-up and sirene geluid. Dispatch console kan dan de beller verhelpen.

Beeld bellen met de portofoons

Het is mogelijk om video calls (beeld bellen) te maken tussen de Console en de portofoons. Deze video bestanden kunnen opgeslaagd worden.

 

Camera van portofoon mee kijken (live view)

Het is ook mogelijk om de camera van een of meerdere portofoons mee te kijkem met het Dispatch console. Het systeem kan als een mobiel camera systeem gebruikt worden.

Locatie historie van de portofoons inzien.

U kunt zien welke portofoon waar was. Dit kan ook voor langere periodes.

Electronic Fence (gebied dat een portofoon moet blijven) definiëren.

Er wordt een melding op het console gedaan als een betreffende portofoon het gebied verlaat en/of terug komt.

U kunt per portofoon een werk gebied definieren.

Translate »