Wie een portofoon wil gebruiken met een zend vermogen groter dan 500mW moet een vergunning aanvragen bij Agentschap Telecom. Hij moet het formulier “Aanvraag vergunning frequentieruimte” invullen.

Het bereik van portofoons met dit grens zendvermogen is hooguit 5 kilometers. Normal gesproken, als u een bereik wilt hebben voor een langere afstand dan moet u een aanvraag in dienen voor frequentieruimte vergunning.

Ter eerste willen u weten dat ROLTE een landelijke portofonie oplossing biedt waarvoor geen frequentie vergunning nodig is.

Maar wij willen eerst verder vertellen over de frequentie vergunning voor normale portofonie.

U krijgt van Agentschap Telecom een vergunning voor een bepaalde gebied; namelijk random uw adres. Als u op meerdere lokaties gebruik wilt maken van portofoons dan moet u voor elk vestiging een ander aanvraag indienen.

En als u meerdere portofoon groepen wilt gebruiken dan moet u voor elke groep (lees elke nieuwe frequentie) een nieuwe aanvraag indienen.

Om portofoon bereik over een bredere gebied te realiseren moet u ook investeren in repeaters (mobilofoons) of radio trunks. Dit soort investeringen zijn te duur, en kan makkelijk lopen tot boven een ton.

Rolte LTE Portofonie heeft al een landelijk en vergunningsvrij systeem gebouwd. Klanten kunnen gratis meerdere groepen gebruiken. Het systeem werkt door heel Nederland. Het werkt oon in alle landen van Europa. U hoeft ook geen Aanvraag vergunning frequentieruimte aan t evragen bij de authoriteiten van andere landen. U kunt ons systeem gevoon gebruiken.

Bij voorbeeld, een klant van ons wilde een klassieke portofonie systeem met twee groepen installeren. Ze hadden moeite met twee frequentie licenties. Zij moeten ook twee repeaters later installeren. Ze hebben snel erachter gekomen dat zo een systeem bijna twee ton zoude kosten. Zelfs als ze dit bedrag zouden investeren was het nog steeds niet mogelijk oom een derde groep te gebruiken. Ze hebben uiteindelijk voor ons systeem gekozen.

Rolte LTE Portofonie werkt met een abonnement model, maar het is nog veel goedkoper dan een portofoon systeem met vergunningen, mobilofoons of radio trunk investering.

Translate ยป